Fjernforbindelsens forbandelse

I en af mine første indlæg luftede jeg muligheden for at arbejde ikke bare hjemmefra, men langt væk hjemmefra. Den eneste ultimative betingelse var en god og stabil internetforbindelse…

Tanken opstod oprindeligt i forbindelse med en uges tid sydpå sidste år, hvor det virkede fristende at blive nogle uger ekstra, men hvor jeg kunne arbejde, mens familien kunne få lidt mere ud af de sydeuropæiske goder. Jeg nåede ikke i denne sommer at gøre alvor af projektet (men nu har sommeren 2018 jo også været usædvanlig god herhjemme!).

Men jeg var ekstra opmærksom på både den Wifi-forbindelse, som vi havde tilkøbt, og den almindelige mobildatadækning i området på denne sommers ferie i det norditalienske slaraffenland.

Den tilkøbte Wifi-forbindelse var marginalt bedre, end den vi oplevede sidste sommer, men det siger ikke ret meget, da den forrige var stort set ikke-eksisterende. Med andre ord var den forbindelse, som kostede €30 for en uge så ringe, at den kun momentært og til nøds kunne hente emails ned uden eventuelle bilag. Skypemøde? Glem det!

 

Mobildata

Men hvad så med mobildata? Det er jo efterhånden ret billigt inden for EU, og de fleste har nok allerede en 5-10 GB inkluderet i det månedlige abonnement. Jeg har 3 Like Home, hvilket giver mig 7 GB data om måneden – også i udlandet. Men desværre var både denne og sidste sommer eksempler på, at også denne forbindelse var for tvivlsom til rigtigt at være brugbar. 

Jeg har lidt en mistanke om, at det er teleselskabet 3, som ikke leverer varen. Også herhjemme er jeg mest dækket i de større byer, hvilket er temmelig irriterende. I udlandet burde det dog afhænge af de partneraftaler, som 3 har kunnet lave, men mønsteret var som sagt desværre, at det var meget ustabilt. Og faktisk lidt ligesom derhjemme (bare generelt dårligere) – nemlig at hvis jeg var i en større by, så var der 4G, men ikke udenfor byerne.

Faktisk havde nogle af vores rejsefæller OK dækning uden for byerne med Telenor eller TDC abonnementer. Derfor er den åbenlyse løsning jo, at skifte teleselskab. Problemet er dog, at 3 Like Home også dækker i USA, hvilket de andre selskaber ikke gør endnu. Og derovre er der rigtig mange penge at spare med den ordning.

Faktisk er mobildækningen derovre væsentligt bedre end i Sydeuropa. Formentlig hænger det dog sammen med, at jeg som oftest befinder mig i enten New York, Los Angeles, San Fransico, Nashville eller Las Vegas, når jeg er i USA. Og ikke på en bjergside i de sydlige Alper…

Min foreløbige konklusion er, at hvis jeg skal kunne arbejde fra Italien, så skal vi finde et sted, hvor der er en fast forbindelse med kabel. Og så håbe på, at leverandøren er stabil! Måske næste år… 🙂

 

Få nye indlæg direkte i indbakken

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *